Sarlota cu zmeura si ciocolata

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarlota cu zmeura si ciocolata

Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs. Am amestecat galbenusurile cu zaharul, 150 de grame de zahar, din cantitatea totala, bine de tot, dupa care am turnat treptat laptele (doar 500 g); am omogenizat si am pus amestecul pe foc. Eu am pus in compozitie si jumatate de plic de praf de budinca. Am amestecat din cand in cand compozitia si am lasat-o pe foc pana s-a ingrosat. Intre timp am pus gelatina la hidratat in apa rece, cca 100 ml. Cand compozitia cu ou s-a ingrosat am oprit focul. In crema calda am adaugat vanilia, ciocolata (am pastrat doar putina, pentru decor) si gelatina, amestecand usor, pentru incorporare. Dupa ce s-a mai racit crema am incorporat 3/4 din cantitatea de zmeura. Am avut grija sa-mi pregatesc si forma, tapetata cu piscoturi; piscoturile le-am trecut rapid printr-un sirop facut din laptele si zaharul ramase (100 ml, respectiv 25 g) si lichiorul de coarne. Daca stau sa ma gandesc un pic nu retin sa fi pus in siropul meu si zahar... Am uitat. Am turnat sarlota peste piscoturi si am introdus-o in frigider, pana a doua zi. Am ornat cu frisca, zmeura, ciocolata rasa si frunzulite de menta. *Reteta am gasit-o intr-o carticica practica*

Ingrediente Sarlota cu zmeura si ciocolata

600 ml lapte

1 baton vanilie (eu am folosit esenta)

6 galbenusuri

175 g zahar

200 g ciocolata amaruie

10 g gelatina

250 g zmeura

200 ml frisca

25 piscoturi

2 linguri lichior de zmeura (in cazul meu

de coarne).

Optional: 1/2 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra.

Categorii