Sarmale afumate
Reteta culinara din categoria Porc. Cum sa faci Sarmale afumate
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sarmale afumate
Nu stiam cum sa le denumesc si le-am zis ''afumate'', sa va explic si de ce. Cand mi-am scos carnea de la congelator, am dat si de un muschi de porc afumat in afumatoarea proprie ( nu stiu cum am uitat de el, dar bine ca am uitat ) si de aici mi-a venit ideea sa combin carnea pentru sarmale, adica o parte afumata - muschiul de porc si restul carnea cruda. Eu nu-s mare fac sarmale, mananc mai mult varza si costita pe care o pun in cratita pe langa sarmale, Dar pot sa spun ca am facut niste sarmale ''mortales'', nu am rezistat si am mancat una pe nerasuflate, un deliciu....deci si astea, sarmalele afumate se incadreaza la ''Bunatati de Paste''.....
Ingrediente Sarmale afumate
Varza acra pentru foi
Varza acra tocata marunt
1 sticla cu rosii si ardei ( 1 l sticla) facut asta toamna
5 cepe
2 linguri untura
Umplutura
1,5 Kg carne de porc pentru tocat ( sa aiba si putina grasime)
500 g muschi afumat
10 cepe
150 g orez
sare
piper
20 ml ulei
Pentru gust
500 g costita afumata
150 g carnati de casa subtiri, afumati