Sarmale afumate

Reteta culinara din categoria Porc. Cum sa faci Sarmale afumate

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale afumate

 

Nu stiam cum sa le denumesc si le-am zis ''afumate'', sa va explic si de ce. Cand mi-am scos carnea de la congelator, am dat si de un muschi de porc afumat in afumatoarea proprie ( nu stiu cum am uitat de el, dar bine ca am uitat ) si de aici mi-a venit ideea sa combin carnea pentru sarmale, adica o parte afumata - muschiul de porc si restul carnea cruda. Eu nu-s mare fac sarmale, mananc mai mult varza si costita pe care o pun in cratita pe langa sarmale, Dar pot sa spun ca am facut niste sarmale ''mortales'', nu am rezistat si am mancat una pe nerasuflate, un deliciu....deci si astea, sarmalele afumate se incadreaza la ''Bunatati de Paste''.....

Ingrediente Sarmale afumate

Varza acra pentru foi

Varza acra tocata marunt

1 sticla cu rosii si ardei ( 1 l sticla) facut asta toamna

5 cepe

2 linguri untura

Umplutura

1,5 Kg carne de porc pentru tocat ( sa aiba si putina grasime)

500 g muschi afumat

10 cepe

150 g orez

sare

piper

20 ml ulei

Pentru gust

500 g costita afumata

150 g carnati de casa subtiri, afumati

Categorii