Sarmale cu carne de porc si pasat

Reteta culinara Sarmale cu carne de porc si pasat din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Sarmale cu carne de porc si pasat
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sarmale cu carne de porc si pasat
Parintii mei de bastina sunt din Bihor si pe vremea copilariei lor prinzind cel de-al doilea razboi mondial saracia a fost lucie si se folosea mult malai in multe preparate, si tot imi spune saracuta , ba de sarmale ba de malai, ba de laste cu malai.Asa ca azi ma-m hotarit sa fac sarmale altfel decit cele traditionale , la care am folosit si malai vrau sa va spun ca a iesit o nebunie de sarmale ,Am mers dupa cum am crezut eu de cuviinta mai bine zis pe instinct si nu ma-am inselat de loc .Nu va spun ce surpriza ia-am facut mamei si tatalui meu.
Ingrediente Sarmale cu carne de porc si pasat
2 verze murate (potrivite ca marime)
350 gr orez
200 gr malai grisat (ar fi trebuit malai mai zgruntos)
100 gr ulei
4 cepe mai mari
1 morcov mai mare
1 felie telina
2 lingurite condiment sarmale
1 kg carne tocata porc
piper
sare
marar verde
1 foaie dafin
1/2 lingurita cimbru