Sarmale cu ciuperci

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Sarmale cu ciuperci

Calit ceapa in jumate din cantitatea de ulei,dupa cinci min adaugat morcovul si telina tocate marunt,dupa 10 min adaugat ciuprcile feliate, leam mai adaugat si apa foarte putina in momentul in care scadea,dupa ce sau inmuiat si ciupercile putin adaugat orezul si 3/4 pahar cu apa ,dupa ce scade apa iam pus si jumate din bulion si mirodeniile lam mai tinut putin si oprit focul lam lasat sa se raceasca.

Varza murata nu avut, asa ca pus 5-6 ml apa intr-o oala mare pus 3linguri sare si 3/4 pahar zeama de lamiie,in momentul cand fierbe apa, pus varza cu cotorul taiat si scos,si la cateva minute anceput sa scot foile cu doua linguri de lemn.

Anfasurat sarmalele, si pus pe fundul oalei crengile de cimbru, si am anceput sa asez sarmalele, dupa ce pus doua randuri de sarmalele pus si frunzele de dafin, bulionul si uleiul care au ramas de la orez am mai pus si celelalte sarmale, adaugat apa din care 3/4 cantitatea de apa pus din apa care oparit varza, deci pus apa pana aproape leam acoperit .Leam bagat la cuptor cu capacul pus, si leam tinut 90min la 180-200ºC.

Ingrediente Sarmale cu ciuperci

4 cepe

3 morcovi

1/2 telina

350 g ciuperci proaspete

500 g orez integral

200 ml ulei

400 ml bulion

mirodenii

sare

o varza mare

Categorii