Sarmale cu piept de pui si ciuperci

Reteta culinara Sarmale cu piept de pui si ciuperci din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Sarmale cu piept de pui si ciuperci

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale cu piept de pui si ciuperci

 

Din curiozitate am incercat sa fac sarmale cu ingrediente diferite -cu piept de pui, bacon ,ciuperci si carnati-au iesit minunate.Le-am fiert in vasul de lut minune -tajine. Au iesit perfecte.

 

INGREDIENTE
1 varza murata 1 ceapa ulei de masline 1 piept de pui mare 1 cana de orez 1 bucata bacon 1 bucata carnat afumat 7-8 ciuperci proaspete boia,sare, piper,pasta de rosii,3.4 catei usturoi 2-3 rosii din conserva foaie de dafin, cimbru proaspat, marar verde Alegeti varza murata cu frunze subtiri ; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata. Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul,carnatul , ciupercile si usturoiul. Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de fafin-adaugam boiaua,pasta de rosii si carnea-amestecam ,adaugam sos picant, orezul si stingem aragazul. Punem marar verde si cimbru verde. Umplem sarmalele-si le asezam in vasul in care vor fierbe. Se pune putina varza tocata marunt pe fund si crengute de cimbru, marar si dafin-zdrobim 1-2 rosii din conserva si stropim cu putina pasta de rosii. Aranjam sarmalele in oala-eu am fiert in vas de lut tajine. Putem pune slanina si carnati afumat intre sarmale-stropim cu pasta de rosii si ulei apoi punem apa calduta, sa acopere sarmalele. Punem la fiertla foc domol pana se fierbe orezul-stingem si lasam acoperite sa se inmoaie in oala. Servim cu smantana.

Ingrediente Sarmale cu piept de pui si ciuperci

1 varza murata

1 ceapa

ulei de masline

1 piept de pui mare

1 cana de orez

1 bucata bacon

1 bucata carnat afumat

7-8 ciuperci proaspete

boia,sare, piper,pasta de rosii,3.4 catei usturoi

2-3 rosii din conserva

foaie de dafin, cimbru proaspat, marar verde

Categorii