Sarmale cu varza murata de vara
Reteta culinara Sarmale cu varza murata de vara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Sarmale cu varza murata de vara
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sarmale cu varza murata de vara
Bunica mea facea varza murata la soara vara si sarmalele facute cu varza asta erau diivine. Azi am facut o bunatate de sarmale-in stilul meu , cu principiile de baza luate de la bunica si mama mea.
INGREDIENTE
Varza se pregateste cu 4-5 zile inaitne de a face sarmalele-oparim capatana de varza in apa cu sare si desfacem cu grija frunzele. Le rupem in marimea dorita pentru a face rulourile de sarmale. Pregatim un borcan mare sau o galeata -asezam foile facute gramajoare-pe fund si deasupra punem 2-3 felii de cartof si crengute d emarar-deasupra se pune si putina paine veche-tare-turnam apa cu sarea (1 l-1 lingura sare). Punem ceva greu deasupra si lasma la soare afara cateva zile pana varza devine murata. Mie mi-au luat 4-5 zile-am pus api varza in frigider inaitne de a umple sarmalele.
- Pentru umplutura: Am dat prin masina de tocat carnea de porc, putin carnat, ardei gras , usturoi si daca aveti slanina afumata (eu nu am avut-dar ii da un gust ff bun).
- Calim 1 ceapa mare tocata marunt cu ulei , dafin si putin cimbru. Punem ardeiul dat prin masina cu morcovul si usturoiul-calim pana se inmoaie si aduagam restul condimentelor-apoi orezul-stingem aragazul si aduagam apoi carnea-amestecam bine, gusrtam sa vedme daca mai trebuie sare-fiecare face in functie de gusturile proprii-la final nu uitati mararul verde tocat.
- Umplem sarmalele-si le asezam frumos in oala/cratita -punem pe fund putina varza tocata ,carnat-bacon-slanina-crengi de marar-cimbru si asezam frumos rulourile -
.LA final turnam apa si punem la fiert-mai intai la foc mare-apoi cand incepe sa fiarba la foc mai mic si acoperim-fierbem pana se inmoaie varza si la final punem putina pasta de trosii..
Servim cu smantana.
Ingrediente Sarmale cu varza murata de vara
1 varza, 1 litru apa, 1lingura sare, marar
1 ceapa mare
ardei gras rosu
usturoi
2 maini orez
300-500 gr carne de porc
uleu, sare, piper, cimbru, marar, dafin,pasta ardei ,putin morcov
boia
1 bucata carnat
bacon afumat
pasta de rosii