Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porc

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porc

Varza murată se spală și se stoarce bine, apoi se taie frunzele de varză și se păstrează mijlocul pentru tocat.Amesteca bine carnea tocata cu verdeata tocata marunt, ceapa tocata marunt, orezul, sare si piper dupa gust, adaugam cimbru si putina pasta de rosii, 2-3 linguri de ulei de masline. Pe fiecare frunză de varză se pune câte o lingură de umplutură, se rulează și se stoarce bine la capete (se îndesă ușor capetele, cu degetul, în interiorul sarmalutei, se așează unul lângă altul într-un bol, de preferat lut sau tuci, se pune o bucată de carne afumata intre ele, se pune deasupra varza murata un strat subtire de varza tocata (lasata in mijlocul varzei murate), se dilueaza 2 linguri de pasta de rosii cu apa si putin ulei si se toarna peste varza murata sa le acopere putin, se pun 2-3 foi de dafin si se dau la cuptor, la foc mic, pana se rumenesc, cam 45 minute.Se serveste calde!! Pofta buna!

Ingrediente Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porc

1 varza murata

1,5 kg carne tocata de curcan

1 cescuta de orez

1 ceapa

sare

piper

cimbru uscat

pasta de tomate

ulei de masline

foi de dafin

afumatura de porc (costita)

verdeata (marar si patrunjel)

Categorii