Sarmale din carne de porc cu varza acra

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in apa, pentru a indeparta sarea din frunze. Separat taiem ceapa marunt si tocam carnea la masina. Carnea tocata o amestecam cu ceapa, saram si o punem inr-o cratita in ulei sa o calim. In acelas timp spalam orezul si il punem la fiert pentru 15 minute. Scoatem carnea si orezul (il scurgem bine) si le amestecam, adaugam un praf de piper, boiaua afumata si cimbru maruntit bine. Luam cratita de ceramica si punem pe fundul ei 4-5 foi de varza tocate marunt, trecem la pregatirea(infasurarea sarmalelor) punem carnea in foile de varza si asezam in cercuri, printre sarmale punem bastonase de costita/ bacon afumat). Presaram cimbru si adaugam restul de costita afumata. Deasupra punem iarasi 4-5 frunze de varza tocate fin(sau lasate bucata intreaga) si adaugam pasta de tomate diluata in supa. Adaugam supa in care vor fierbe(apa) dam la cuptor 2- 3 ore in functie de aragazul dumneavoastra, verificati inainte sa le scoateti de la cuptor, se lasa pana scad si se rumenesc un pic deasupra. Sarmalele se pot servi in diferite forme dar obligatoriu cu mamaliguta si ardei iute. Pofta Buna www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Ingrediente Sarmale din carne de porc cu varza acra

1 kg de carne de porc

fleica

2 verze murate de marime potrivite

150 g de orez

3 cepe

Sare

piper boabe / pudra

10 g Paprica afumata

150 g pasta de tomate

2-3 frunze de dafin

Ulei

200 g kaizer/ costita afumata

1 ardei gra

Smantana si ceapa verde pentru decor

Categorii