Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale din varza rosie cu carne de pui

 

Provocarea GastroArt continuaaaa! Daaa, la sarmale nu rezist! Nah, clasice, din varza acra/murata, in dovleac, in foi de vita am tot facut. Asa ca am scotocit printre amintiri, siiiiii, cum stiti o perioada am locuit si crescut prin tari straine, unde m-am indragostit de anumite preparate culinare, printre care si varza rosie, gatita, nu numai salata! Așa că am trecut la butoaneeeee ;) O bunatate, reinventata cu accente romanesti, Borsul!!!  

Ingrediente Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Varză roșie 1 bucată medie

Ceapă galbenă 1 bucată medie

Piept de pui cca. 500 g

Morcov 1 bucată medie

Ulei vegetal cca. 2 linguri

Sare de mare 1 linguriță

Piper proaspăt măcinat ½ linguriță

Vigita a la Panacris 1 lingură

Orez basmati cca. 100 g

Ou 1 bucată

Borș 500 g

Semințe chimen 1 linguriță

Pentru sos:

Pasta de roșii cca. 200 g

Lapte de cocos cca. 1 lingură

Coriandru proaspăt

Categorii