Sarmale din varza rosie cu carne de pui
Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Sarmale din varza rosie cu carne de pui
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sarmale din varza rosie cu carne de pui
Provocarea GastroArt continuaaaa! Daaa, la sarmale nu rezist! Nah, clasice, din varza acra/murata, in dovleac, in foi de vita am tot facut. Asa ca am scotocit printre amintiri, siiiiii, cum stiti o perioada am locuit si crescut prin tari straine, unde m-am indragostit de anumite preparate culinare, printre care si varza rosie, gatita, nu numai salata! Așa că am trecut la butoaneeeee ;) O bunatate, reinventata cu accente romanesti, Borsul!!!
Ingrediente Sarmale din varza rosie cu carne de pui
Varză roșie 1 bucată medie
Ceapă galbenă 1 bucată medie
Piept de pui cca. 500 g
Morcov 1 bucată medie
Ulei vegetal cca. 2 linguri
Sare de mare 1 linguriță
Piper proaspăt măcinat ½ linguriță
Vigita a la Panacris 1 lingură
Orez basmati cca. 100 g
Ou 1 bucată
Borș 500 g
Semințe chimen 1 linguriță
Pentru sos:
Pasta de roșii cca. 200 g
Lapte de cocos cca. 1 lingură
Coriandru proaspăt