Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Reteta culinara din categoria Porc. Cum sa faci Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

 

Sarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de data aceasta am preparat sarmale în foi de varză acră - rețeta clasică. Spun, de data aceasta, pentru că îmi place să le prepar în mai multe moduri, în diverse foi: de viță de vie, de ștevie, de spanac, etc. Sunt delicioase în orice variantă, mai ales servite cu mămăliguță, smântână și ardei iute!

Ingrediente Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

2 verze acre, medii

1 kg carne tocată, vită + porc

300 g costiță afumată

2 cepe galbene, medii

2 căței de usturoi

100 g orez

100 ml ulei

2 lingurițe cimbru uscat

1/4 linguriță piper măcinat și 8-10 boabe

2-3 foi de dafin

1 linguriță boia de ardei dulce

sare, după gust

150 g pastă de roșii cu ardei

Categorii