Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
Reteta culinara din categoria Porc. Cum sa faci Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
Sarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de data aceasta am preparat sarmale în foi de varză acră - rețeta clasică. Spun, de data aceasta, pentru că îmi place să le prepar în mai multe moduri, în diverse foi: de viță de vie, de ștevie, de spanac, etc. Sunt delicioase în orice variantă, mai ales servite cu mămăliguță, smântână și ardei iute!
Ingrediente Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
2 verze acre, medii
1 kg carne tocată, vită + porc
300 g costiță afumată
2 cepe galbene, medii
2 căței de usturoi
100 g orez
100 ml ulei
2 lingurițe cimbru uscat
1/4 linguriță piper măcinat și 8-10 boabe
2-3 foi de dafin
1 linguriță boia de ardei dulce
sare, după gust
150 g pastă de roșii cu ardei