Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

 

"Provocarea GastroArt" Nu sunt mare fan sarmale, dar acestea mi-au placut foarte mult. Ideea cu dovleacul placintar am preluat-o de la Alex Teacher, ideea cu carnea de pui am avut-o eu, iar ideea cu foile de varza alba a avut-o mama. Din toate aceste ingrediente combinate au rezultat niste sarmale dulci-acrisoare, care s-au potrivit de minune cu smantana, mamaliguta si ardei iute. Si daca tot imi ramasasera condimentele pentru sarmale de la Delikat nefolosite, iata ca acum a fost momentul sa le folosesc si tot ce pot sa spun este ca au dat un gust foarte bun carnii. Pentru condimentarea verzei am folosit amestec de ierburi si boia, tot de la Delikat.

Ingrediente Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Umplutura:

2 cepe

1 praf de sare

100 ml ulei

putin piper macinat

200 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte

500 g carne tocata de pui (din pulpa)

50 g orez

1 ou

1 plic de condimente pentru sarmale de la Delikat (23 g)

1 lingura bulion

1 lingura faina

Alte ingrediente:

1 varza alba (2,1 kg)

apa

sare

1 varf de lingurita de sare de lamaie

4 linguri bulion

cateva boabe de piper

2 foi de dafin

2 lingurite de amestec de ierburi si boia de la Delikat

Categorii