Sarmale in foi de varza la crock-pot
Reteta culinara Sarmale in foi de varza la crock-pot din categoria Porc. Cum sa faci Sarmale in foi de varza la crock-pot
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sarmale in foi de varza la crock-pot
Sambata a fost Mosia Toamna - pomenirea mortilor, asa ca am facut niste sarmalute, am o fixatie ca mancarea pe care o fac in astfel de zile si o impartasesc are un gust mai bun. Nu merg pe sarmale, mananc mai multe coaste si varza pe care le-am pus in sarmale, dar de data asta am inghitit pe nerasuflate 3 sarmale. Gata de treabă, te rog „cioara” a făcut treaba, eu doar l-am ajutat cu ingredientele.
Aproximativ 700-750 g carne de porc tocată (puțin mai grasă) 6 cepe galbene mai mari (mi place mai multa ceapa) 60 g de orez sare piper a fost varză murată varza murata tocata + 2 cepe roșii conservate sau proaspete 1 lingură untură tulpini uscate de mărar coaste afumate cam 1/2 kg (am pus mai multe dar nu am incaput in bol)Mai intai am tocat carnea, am avut carne de porc pane cu grasime, am presarat sare si piper si am omogenizat. Am curatat ceapa si am taiat-o bucatele mici, apoi am calit-o impreuna cu orezul si am amestecat-o cu carnea tocata. Până la urmă am ajustat sare și piper, nu am nicio problemă de gust, îmi place foarte mult să mănânc această umplutură atât de incontestabilă. Am ales frunzele de varza murata, apoi am format sarmalele nu foarte mari dar nici prea mici, au iesit 30 de sarmale. Am tocat varza murata si am amestecat-o cu 2 cepe tocate marunt, rosii si untura. In oala de coca am pus cateva tulpini de marar uscat, apoi un strat de varza amestecat cu ceapa, rosii si untura, am asezat coastele, apoi am asezat sarmale in cerc, am pus restul de varza deasupra. . Am pus capacul, am setat funcția de înaltă și am lăsat-o să-și facă treaba aproximativ 4-5 ore, ca nu am cronometrat, mai aveam alte lucruri de facut, dar am aproximat ca a durat ceva pana sa ma aduca mirosul acasa sa vad daca s-au facut. Delicios si acum inghit uscat cand scriu reteta!
Ingrediente Sarmale in foi de varza la crock-pot
Cca 700-750 g carne de porc tocata ( un pic mai grasuta )
6 cepe galbene mai marisoare ( imi place cu ceapa mai multa)
60 g orez
sare
piper
foi de varza murata
varza murata tocata+ 2 cepe
rosii conservate sau proaspete
1 lingura de untura
tije de marar uscate
coaste afumate cca 1/2 kg ( puneeam mai multe dar nu incapeau in vas)