Sarmale in foi de varza murata

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Sarmale in foi de varza murata

Tocam carnea, slanina, ceapa, le punem intr-un bol, adaugam condimentele, ouale si orezul si framantam o pasta de carne tocata cu care vom umple foile de varza murata.

Luam din amestecul de carne tocata cate o lingura si o punem peste o frunza de varza murata.

Apoi impachetam sarmaua, avand grija la capete, te impingem cu degetul inauntru.

Asezam pe fundul unei oale un strat de varza tocata, cateva frunze de cimbru, dupa care asezam sarmalele pe marginile oalei.

In mijlocul oalei asezam o bucata de afumatura sau, specific ardelenilor, sangeretele.

Presaram cateva boabe de piper si acoperim cu cateva frunze de varza murata. Adaugam si putina apa si dam sarmalele la fiert la foc mediu pentru 1-2 ore.

Ingrediente Sarmale in foi de varza murata

1 kg carne de porc

3-4 cepe

varza murata

cateva bucati de slanina

condimente: sare, piper

2 oua

200 g orez

Categorii