Sarmale in frunze de vita de vie

Reteta culinara din categoria Porc. Cum sa faci Sarmale in frunze de vita de vie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale in frunze de vita de vie

 

INGREDIENTE
frunze conservate de vita de vie 500g carne tocata amestec 1 cescuta orez 2 cepe 1 lingura pasta tomate 200g costita afumata 3 rosii 500g pulpa de rosii 50ml ulei vegeta boia afumata cimbru piper sare

Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, pasta de tomate, condimente si se amesteca bine.

Frunzele de vita de vie se lasa la dezghetat.

Se ia o frunza, se pune carne in zona coditei, se pliaza lateralele si se ruleaza strans pana la varful frunzei.

Intr-o cratita se puneuleiul si un strat de frunze tocate. Eu am pus pe fund si niste sorici de la costita ca masura pentru ardere.

Se toana pulpa de rosii si se presara cimbru, piper si sare.

Se pun sarmalele una langa alta pe doua randuri iar in mijloc se pun bucati de costita.

Se pune pulpa de rosii, cimbru, piper si sare.

Se pun inca doua randuri de sarmale si costita la mijloc.

Se pune si restul de pulpa de rosii, cimbru, piper si sare.

Se acopera cu frunze tocate si felii de rosii.

Se pune apa sa le acopere si se fierb 20 de minute.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-50 minute.

Se servesc calde cu smantana.

Pofta Buna!

Ingrediente Sarmale in frunze de vita de vie

frunze conservate de vita de vie

500g carne tocata amestec

1 cescuta orez

2 cepe

1 lingura pasta tomate

200g costita afumata

3 rosii

500g pulpa de rosii

50ml ulei

vegeta

boia afumata

cimbru

piper

sare

Categorii