Sarmale in oala de lut

Reteta culinara Sarmale in oala de lut din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Sarmale in oala de lut
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sarmale in oala de lut
Eu fac sarmale mai mult cand vin ai mei la mine. Parintilor mei le plac foarte mult sarmalele si mai ales daca sunt cu varza acra si mai au si smantana pe langa. Sarmalele acestea cu costita le-am facut in vara si a fost prima data cand le-am facut in oala de lut si nu va soun ce emotii am avut ca nu cumva sa se sparga oala sau sa raman cu manierele in mana si sa culeg sarmalele de pe jos.
Ingrediente Sarmale in oala de lut
1 capatana varza acra (2 kg)
500 g carne tocata
100 g orez
250 g ciuperci
1 morcove
2 cepe
300 g costite afumate
3 sorici
Ulei
Apa
200 ml bulion
Cimbru
Marar
Sare
Piper