Sarmalute de primavara in foi de tei “ Pastele cailor” la slow cooker Crock –Pot 4,7

Reteta culinara Sarmalute de primavara in foi de tei “ Pastele cailor” la slow cooker Crock –Pot 4,7 din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Sarmalute de primavara in foi de tei “ Pastele cailor” la slow cooker Crock –Pot 4,7

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmalute de primavara in foi de tei “ Pastele cailor” la slow cooker Crock –Pot 4,7

 

  Sunt sarmalute foarte bune ,usor digerabile .Metoda de preparare  la slow cooker le  confera un gust delicat .   Le-am denumit astfel ,deoarece  majoritatea ingredientelor folosite  sunt primele iesite  primavara devreme ,  in gradina sau in piata.Apoi, frunzele -ingredientul vedeta a acestor sarmale, se recolteaza de preferat pana la sfarsitul lunii mai,adica  pana de Pastele cailor saul altfeli zis Ispas sau Inaltare.   Foile de tei se culeg primavara de la lastarii tineri,frunzele din varful crengutelor  fiind fragede ce si le face mai fine decat cele de vita de vie.Se pot si conserva pentru iarna. Am incercat  si eu cateva  ,deja le-am depozitat in camara,revin dupa ce testez metoda.   Deci mai aveti timp sa trageti o fuga la padure!        

 

INGREDIENTE
Foi de tei de la lastari tineri 500 g ceafa porc sau carne de porc cu un pic de grasime Un praz mare 4 cepe Un morcov mare 2 linguri pasta de rosii O ceasca de orez 4-5 linguri ulei pentru sotat 2-3 linguri pentru vas. Verdeata de primavera (cozi de ceapa verde,patrunjel,loboda,spanac,marar) dupa plac Sare dupa gust Piper dupa gust. O crenguta de cimbru O cana de bors de buna calitate.

Carnea se toaca la cutit si se pune intr un castron mare.

Ceapa si partea alba a prazului se toaca marunt si se soteaza 5-6 minute in ulei.

Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si partea verde a prazului,se mai soteaza 3 minute si se adauga peste carne Impreuna cu restul de ingredientelor.

Foile se lasa timp de un minut in apa clocotita,apoi se scot si se introduce intr un vas cu apa rece.

Se lasa la scurs.

Se formeaza sarmalutele si se aseaza in vasul de ceramic a in care prealabil s-a adaugat 2 -3 linguri de ulei.Se formeaza si se aseaza astfel sarmalele pana se termina compozitia.

Se adauga o crenguta de cimbru si se toarna cana de bors apoi se completeaza cu apa ,pana sunt acoperite sarmalele.

Se seteaza aparatul pe "high" pentru 7 ore.

Se servesc cu smantana si ardei iute.

Pofta buna.

Ingrediente Sarmalute de primavara in foi de tei “ Pastele cailor” la slow cooker Crock –Pot 4,7

Foi de tei de la lastari tineri

500 g ceafa porc sau carne de porc cu un pic de grasime

Un praz mare

4 cepe

Un morcov mare

2 linguri pasta de rosii

O ceasca de orez

4-5 linguri ulei pentru sotat

2-3 linguri pentru vas.

Verdeata de primavera (cozi de ceapa verde,patrunjel,loboda,spanac,marar) dupa plac

Sare dupa gust

Piper dupa gust.

O crenguta de cimbru

O cana de bors de buna calitate.

Categorii