Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Intr-un vas, punem carnea cu oul, boia, piperul, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, tocata marunt, orezul spalat si scurs de apa. Amestecam totul bine, apoi cu lingura luam din compozitia obtinuta, asezam pe cate o frunza, rulam formand sarmalele. Am preparat cam 28 de sarmalute. Pe fundul unei oale punem cateva frunze de vita-de-vie, apoi asezam circular sarmalele, patrunjelul, mararul, adaugam bulionul, completam cu apa sa fie acoperite sarmalutele si fierbem la foc domol cam 2 ore. Se servesc calde cu smantana. Pofta buna!

Ingrediente Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

600 g carne tocata de pui

1 ou,1 legatura ceapa verde

5 linguri orez

boia

piper

sare

1 legatura patrunjel verde

1 legatura marar

frunze de vita de vie

1 rosie

1 cana de bulion

Categorii