Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea, acum foarte multi ani si aceasta oala este cam de varsta mea :) Am spalat si am pregatit oala de lut a mamei si am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :) Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la prajit; lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul. Punem intr-o oala orezul, il spalam bine, adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il punem pe foc cateva minute, pana ce orezul cuprinde apa, oprim focul si turnam orezul peste ceapa prajita, adaugam pasta de tomate, ouale, carnea tocata, condimente, sare, ierburi aromate, piper macinat si amestecam totul foarte bine. Taiem frunzele de varza in foi, cam cat o palma de mari si punem peste ele o lingura de compozitie, apoi rulam, facem dopuri la capete si asezam frumos in oala de fiert, tot asa facem si cu foile de vita, pana cand se termina compozitia, apoi adaugam apa cat cuprinde si dam oala la cuptor, la foc potrivit pana sarmalutele vor fi fierte. Se servesc simple sau cu smantana. Pofta buna!

Ingrediente Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

1 kg. orez

500 gr. pasta de tomate dulce

1,5 kg. ceapa uscata

4 oua

400 ml. ulei

1 lingurita de piper macinat

condimente de sarmale - lingurita

ierburi aromate (tarhon) o lingurita

sare dupa gust

1 kg.carne tocata de vita

2 kg.carne tocata de porc

o lingurita de boia de ardei iute

o varza murata

dezacrita si pusa la congelator macar 2-3 zil.  ,asa varza devine frageda si usor de pregatit

foi de vita oparite si puse din primavara la congelator

Categorii

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon