Sarmalute in vas roman

Reteta culinara Sarmalute in vas roman din categoria Porc. Cum sa faci Sarmalute in vas roman

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmalute in vas roman

 

In sfarsit am reusit sa-mi cumpar un vas roman, de fiecare data cand vedeam, imi ziceam " las' ca-mi cumpar alta data" dar de data asta cand l-am vazut nu l-am mai lasat jos si bine am facut. Gustul mancariilor facute in acest vas nu se compara cu nimic, este divin, cei care gatesc in el, stiu despre ce vorbesc. Trebuie sa stim ca acest vas este foarte pretentios, astfel o sa va dau cateva informatii despre el, deoarece eu inainte de al folosii am cautat peste tot pe net, informatii, pentru a nu avea surprize la sfarsit. "Inainte de fiecare utilizare, se scufunda atat vasul cat si capacul acestuia in apa rece, timp de 15-20 minute, pentru ca porii vasului sa se umple de apa. Astfel, in timpul prajirii, in vas se va crea un strat de aburi care participa la procesul de gatire. Vasul roman poate fi utilizat numai in cuptor, expunerea la foc deschis poate duce la craparea, fisurarea acestuia. Poate fi utilizat si in cuptorul cu microunde. Capacul se ia de pe vasul de lut cu ceva timp inainte de opri cuptorul, astfel carnea se rumeneste mai bine si mai frumos. Evitati racirea brusca a vasului. Se recomanda asezarea vasului scos din cuptor pe o placa de lemn sau pe un prosop uscat. Dupa utilizare vasul se spala in apa fierbinte, sarata, apoi se limpezeste bine si se lasa se se usuce timp de 24 ore. Dupa aceea, vasul se va pastra neacoperit (cele doua parti vor fi asezate invers una peste alta) intr-un loc de depozitare curat si aerisit. Din cauza utilizarii repetate, peretii vasului se vor pata, capatand o culoare mai inchisa; acest lucru nu va afecta in nici un fel mancarea gatita Oala de lut asigura: - pastrarea gusturilor naturale, delicioase ale alimentelor - obtinerea unor mancaruri sarace in grasimi - prepararea alimentelor in suc propriu, fara adaos de grasimi - economie de timp in bucatarie (nu necesita interventii de la introducerea in cuptor, pana la gatirea completa) Vasul roman este fabricat manual, din lut rezistent la foc, fara adaugarea altor materiale, fiind ars in cuptor electric automat, la o temperatura de 1000 grade C." Sursa celor spuse mai sus.http://www.retetabunicii.ro/oala-de-lut Pe fiecare vas exista instructiuni de folosire, insa dupa parerea mea, nu sunt de ajuns. Acestea fiind spuse sa va dau si reteta de sarmale, nu?!

Ingrediente Sarmalute in vas roman

1 kg carne tocata de proc

4 linguri de orez

o cana tocana de legume

2 verze murate

slanina afumata

foi de dafin

cimbru

sare

piper

Categorii