Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

Reteta culinara Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

1 muschi de porc Marinada 1: sare piper boia dulce praf de usturoi 3 linguri ulei de masline Marinada 2: 3 linguri muștar clasic 1 lingura miere sare 1 lingura condimente uscate: cimbru, oregano, busuioc suc de lămâie -pentru garnitura: 1 kg de cartofi Sare Condiment pentru cartofi 2 linguri ulei de masline

Ștergeți bine muschiul de porc cu un prosop de hârtie și puneți-l într-o tavă. Stropiți cu condimente și frecați bine. Stropiți uleiul și masați-l bine. Înfășurați tava și lăsați-o la rece peste noapte (sau cel puțin 3-4 ore).

marinada 2 Într-un castron, amestecați muștarul cu sucul de lămâie, mierea și ierburile uscate. Ungeți carnea pe ambele părți cu marinată de muștar. Se lasa tava cu carne pe masa din bucatarie 2-3 ore astfel incat sa ajunga incet la temperatura camerei inainte de coacere. Acoperiți cu folie de aluminiu pentru a nu atrage muștele. Nu puneți niciodată carnea luată direct din frigider în cuptorul încins! Preîncălziți cuptorul la 160 de grade C (medie pentru gaz). Turnați 2 căni de apă în tigaie și acoperiți tava cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul incins. Verificati dupa o ora de coacere si daca este necesar turnati o cana de apa in tava si acoperiti-o din nou cu folie. După alte 40 de minute, scoatem folia de aluminiu care acoperea tava și ridicăm temperatura la 190 C în ultimele 30 de minute. Adăugați o cană de apă în tigaie. Trebuie avut grijă să nu scadă tot sosul din tigaie deoarece se va arde din cauza mierii. Scoateți tava din cuptor și acoperiți toată tava cu folie de aluminiu curată, fără a o închide ermetic. Friptura trebuie să se odihnească cel puțin 15 minute înainte de servire.

Serviți cu garnitura preferată. Am pregatit cartofii in friteuza cu aer cald.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie pe lungime, se sterg bine cu un prosop de hartie, apoi se stropesc cu sare, condimente si ulei si se amesteca bine cu mainile. Pune cartofii in friteuza cu aer cald, se lasa la 180 de grade C timp de 15 minute, apoi se intoarce cu o lingura de lemn si se lasa 5-10 minute, in functie de cat de rumeniti ii doresti.

Ingrediente Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

1 scăricică de porc

Marinada 1:

sare

piper

boia dulce

usturoi pudră

3 linguri de ulei de măsline

Marinada 2:

3 linguri muștar clasic

1 lingură de miere

sare

1 lingură condimente uscate: cimbru, oregano, busuioc

zeama de la ½ de lămâie

-pentru garnitură:

1 kg cartofi

Sare

Condiment pentru cartofi

2 linguri ulei de măsline

Categorii