Scoici Saint Jacques à la Phiphi
Reteta culinara Scoici Saint Jacques à la Phiphi din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Scoici Saint Jacques à la Phiphi
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Scoici Saint Jacques à la Phiphi
Reteta de la al meu sot francez parizian din tata-n in fiu :-)) Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie). Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei. Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici. Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie.
Ingrediente Scoici Saint Jacques à la Phiphi
9 scoici
un catel de usturoi
3 linguri de faina
3 linguri de smantana
unt
sare, piper