Scoici Saint-Jacques bretone
Reteta culinara Scoici Saint-Jacques bretone din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Scoici Saint-Jacques bretone
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Scoici Saint-Jacques bretone
Este o reteta traditionala din regiunea franceza Bretania. Mie imi plac Scoicile Saint Jacques la nebunie, este un produs fin si nobil - vezi alte retete aici. Va trebuiesc Scoici Saint-Jacques proaspete cu tot cu cochilie. La Saint Jacques se deschide scoica folosind un cutit cu lama plata si dura. Pentru a scoate scoica din cochilie, se deschide si se taie carnea cu grija, apoi se pune intr-un bol. Se indeparteaza apoi „sacul negru”. Partea portocalie numita „coral” este comestibila (eu o pastrez, este foarte buna), dar nu este pe gustul tuturor, asa ca se poate scoate, cu tot cu muschiul de care este legata. Spalati cu atentie scoicile curatate, in apa rece si stergeti-le inainte de a le gati. Jumatatile de cochilii se pot refolosi; fiind rezistente la cuptor se pot face aperitive bogate umpland aceste cochilii.
Ingrediente Scoici Saint-Jacques bretone
6 scoici Saint-Jacques proaspete
1 ceapa salota
1 ceapa alba potrivita
500 ml de supa de oase (50 cl de apa fiarta si o lingura de pudra de vitel)
200 ml de vin alb sec
1 catel de usturoi
50 gr de unt
1 lingura faina
100 ml de smantana
2 lg de pesmet
sare, piper