Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos
Reteta culinara Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos
O reteta foarte fina si delicioasa. Am incercat-o pentru a o face de sarbatori. Adoptata in unanimitate :) Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie). Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei. Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/scoici-saint-jacques-cu-morcovi-si.html
Ingrediente Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos
9 scoici Saint Jacques proaspete
2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
1 cățel de usturoi
1 ceapa eșalotă
2 morcovi
1 lingurita pudra de curcuma/ tumeric
2 linguri de ulei de măsline
30 g de unt
20 cl lapte de cocos
1 linguriță ulei de susan
sare de mare, piper