Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac
Reteta culinara Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac
Un fel de mancare simplu si minunat cu ingrediente de sezon. Practica de facut, puteti pregati crema de dovleac inainte si va ramane numai sa prajiti in unt scoicile cateva minute inainte de a servi. Restul de piure de dovleac il puteti congela si apoi scoate pentru a-l folosi ca atare sau face dulciuri inedite ca aici Prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb). https://www.blogulluicatalina.com/2020/01/scoici-saint-jacques-cu-piureu-de.html
INGREDIENTE
Curatati coaja dovleacului si-ndepartati semintele.
Taiati-l bucati.
Curatati cartofii si morcovul si taiati-i bucati.
Spalati si curatati restul de legume.
Puneti intr-o oala adanca dovleacul, cartofii, prazul taiat bucati, morcovul, tija de telina, foaia de dafin, cimbrul uscat si kub-ul de pasare.
Acoperiti cu apa si fierbeti 30 de minute la oala sub presiune sau 45 de minute la foc potrivit si acoperit.
Verificati daca dovleacul este fiert. Scoateti legumele si-ndepartati foaia de dafin, cimbrul si telina.
Mixati legumele impreuna , adaugati untul, nucsoara rasa dupa gust , sare piper si dati un clocot pe foc.
Amestecati bine si rezervati.
Deschideti, spalati si curatati nucile de Saint-Jacques. Uscati-le cu un prosop de hartie.
Incalziti untul intr-o tigaie cu usturoiul tocat marunt.
Prajiti scoicile rapid pe toate partile -5 minute.
Puneti sare, piper, paprika.
Puneti crema de dovleac in fiecare farfurie si depuneti deasupra 3-4 scoici.
Dati un tur de piper si serviti.
Ingrediente Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac
700 gr de dovleac (butternut)
2-3 cartofi
1 tija de telina
1 praz (partea alba)
1 morcov
1 kub de pui sau de legume
30 gr de unt
nucsoara rasa
1 foaie de dafin
cimbru uscat
15 scoici Saint-Jacques
1 catel de usturoi
30 gr de unt
sare, piper, paprika