Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia
Reteta culinara Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia din categoria Fructe de mare. Specific China. Cum sa faci Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia
Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei. Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici. Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie. http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/01/scoici-saint-jacques-cu-usturoi-ghimbir.html
Ingrediente Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia
8 scoici Saint Jacques proaspete
2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
1 cățel de usturoi
1 ceapa eșalotă
3 linguri de sos soia light
1 lingurita ulei de susan
2 linguri ulei de masline
sare de mare
piper