Sepie la gratar
Reteta culinara Sepie la gratar din categoria Fructe de mare. Specific Portugalia. Cum sa faci Sepie la gratar
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sepie la gratar
INGREDIENTE
-Ideal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; si aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala nu o curatam in interior-dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu cerneala-apoi am ras bine uitandu-ne in oglinda-dar nu va speriati- sunt dleicioase facute asa-foarte simplu. Deci le spalam si le scurgem de apa, le stergem cu prosop de hartie si punem sare si le unge cu pensula cu ulei de masline amestecat cu usturoi pisat.
-gratarul se incinge-eu am folosit gratar electric -dar sunt ff bune pe gratarul cu carbuni. Le-am pus cam 5 minute pe fiecare parte-depinde de marimea lor -Cand le scoatem legumele garnitura trebuie sa fie si ele fierte si scurse; servim cu ulei de masline presarat deasupra si alaturi de un bun vin alb sau verde.
Ingrediente Sepie la gratar
1 kg sepie cu cerneala neagra
ulei de masline
usturoi
sare
Garnitura: brocoli, cartofi