Sirop de capsuni

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sirop de capsuni

Se curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele. Se lasa cateva ore sau mai bine de seara pana dimineata, apoi se adauga 500 ml apa si se pun la fiert. De la primul clocot, se spumeaza, se amesteca usor cu spumiera atata timp cat va trebui sa se lege intr-un sirop legat (cca o ora). Se da de pe foc si se adauga sucul de lamaie, dar si cateva crengute de menta proaspata. Se toarna in sticle uscate, cat este foarte fierbinte, se infileteaza capacele etans, apoi se pun sticlele una langa alta, intr-o ladita si se acopera cu o patura sau un prosop gros si se lasa sa se raceasca bine si abia apoi se depoziteaza in beciuri sau debarale. Se serveste diluat cu apa minerala si tine foarte bine, chiar si 2 ani, daca este etans imbuteliat.

Ingrediente Sirop de capsuni

1 kg de capsune

bine coapte

1,5 kg de zahar

2-3 crengute de menta proaspata

suc de la o lamaie potrivit de mare

500 ml apa

Categorii