Sirop din flori de salcam

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sirop din flori de salcam

Eu am facut din 4kg si jumatate de flori, dar va dau reteta pentru o portie. Este asa de bun ca nu m-am putut abtine sa nu fac o cantitate mai mare. Cautati salcami care sunt departe de traficul auto. Florile (fara codite ) se culeg cand e soare si ele sunt bine inflorite. Daca a plouat se asteapta o zi ca ele sa fie fara apa si parfumate. La cules, grija mare sa nu va intepe vreo albina, cum, de fapt, am patit si eu. In ziua in care s-au cules florile, se pun cu apa sa stea 20-25 minute (ca praful sa se lase la fund) , dupa care se scot in alt vas si se mai clatesc odata. Se pun 3 l apa , care se aduc la punctul de fierbere, adaugam florile si le lasam sa fiarba 20 minute. Se da vasul dupa foc, se acopera si se lasa asa peste noapte. Dimineata, intr-un vas punem 200 ml apa si zaharul la foc mic, amestecam pana acesta se dizolva. In acest timp strecuram ceaiul si stoarcem bine florile, dupa care il mai strecuram prin tifon si il punem peste zahar, punem coaja rasa de la lamaie si zeama strecurata si lasam la foc mare pana scade la jumatate. Dupa ce am oprit focul se pune si esenta de vanilie. Se pune in sticle sterilizate, se pune capacul si se invelesc cu un pled pana in ziua urmatoare. Se pastreaza la loc racoros.Se bea cu apa plata/minerala ori seara inainte de culcare cate o lingura de sirop pentru un somn linistit .

Ingrediente Sirop din flori de salcam

1,5kg flori de salcam

1,3 kg zahar

1 lamaie mare

zeama si coaja

2 fiole esenta de lamiae Dr. Oetker

3 l apa

Categorii