Sirop din struguri negri

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sirop din struguri negri

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr. Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic. În acest timp, o mare parte din sâmburi se ridică la suprafaţă, iar pieliţele se vor desprinde mai uşor. Se dă de pe foc, se strecoară lichidul, cu mare grijă, întrucât e fierbinte. Sau îl puteţi lăsa un pic la răcit, ca să îl manevraţi mai uşor. Lichidul se pune la fiert, într-o cratiţă curată, împreună cu 800 g de zahăr. Se fierbe până se îngroaşă (35-40 de minute). Porţii: 2 sticle de 1 l Pofta Buna! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/sirop-din-struguri-negri.html

Ingrediente Sirop din struguri negri

2 kg struguri negri

1 l apă

800 g + 100 g zahăr

Categorii