Slanina cu boia fiarta in moare, adica zeama de varza

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Slanina cu boia fiarta in moare, adica zeama de varza

Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti. Apoi se scoate din zeama, se lasa la scurs si racit cca. 30 minute, apoi se presara boia de ardei dulce sau iute, dupa preferinta fiecaruia si se lasa la rece. Se serveste cu paine de casa, alaturi de usturoi sau ceapa, dupa gustul fiecaruia. Spor si pofta buna!

Ingrediente Slanina cu boia fiarta in moare, adica zeama de varza

slanina subtire de pe pulpa din spate a lui Ghiță :D

moare (zeama de varza) cca. 2000 ml

usturoi cca. 6 catei

mix de piper ( rosu

alb

verde

negru si coriandru) 1 lingura

foaie de dafin 1 bucata

boia de ardei dulce cca. 50 g

Categorii