Slanina cu usturoi si boia - fiarta in coji de ceapa rosie

Reteta culinara din categoria Mezel de casa. Specific Romania. Cum sa faci Slanina cu usturoi si boia - fiarta in coji de ceapa rosie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Slanina cu usturoi si boia - fiarta in coji de ceapa rosie

 

 Baconul cu usturoi si boia de ardei este o gustare des pregatita in casa noastra. Mai ales că avem slănină de porc de casă. Nu pregătesc slănină cu boia de ardei în cantități mari doar dacă am mai mulți invitați la masă. De data aceasta am încercat să fierb în coajă de ceapă roșie. Cojile de ceapa i-au oferit slaninii culoarea si bunul gust !!!

500 gr bacon cu soricel pe burta - porc de casa 1 frunză de dafin 1 lingurita boia 10 boabe de piper 3 cepe roșii - coji 4 catei de usturoi sare  Tăiați bucățile de slănină la dimensiunea unei palme. Se fierbe baconul in apa cu sare. In apa clocotita adauga boabe de piper si o frunza de dafin. Acum adăugați cojile de ceapă. Se fierbe totul aproximativ 20-30 de minute. Cu ajutorul unei furculițe se înțeapă baconul. Daca intra usor atunci se patrunde si se poate opri fierberea. Scurge baconul si cat este fierbinte se unge cu usturoi zdrobit. Presărați boia din abundență.  Servim baconul cu boia si usturoi cat este caldut. Nu mai putem rezista poftei. Este foarte bun, chiar mai bine servit rece. Poti pune langa ceapa si ardei iute.  Poftă bună !!!

Ingrediente Slanina cu usturoi si boia - fiarta in coji de ceapa rosie

500 gr slanina cu soric de pe burta -porc de casa

1 foaie dafin

1 lingurita boia ardei dulce

10 boabe piper

3 cepe rosii- cojile

4 catei usturoi

sare

Categorii