Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

Reteta culinara din categoria Mezel de casa. Specific Romania. Cum sa faci Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

 

  Din slaninuta porcului de pe burta , acea cu  o dunga de carne , este cea mai buna pentru preparat  slanina fiarta cu usturoi si boia . Mai puteti pune bucata de slanina de pe falca porcului . Imi las cateva bucati nu foarte mari cand tai porcul si le congelez .Scot  si o prepar  cand avem pofta . Procedeul de a fi fiarta aceasta slaninuta il stiu de la bunica din partea Salajului .

 

INGREDIENTE
1 buc slanina de pe burta -cu dunga de carne -aprox 800 gr 1 l moare -zeama acra de varza 1 ceapa 1 foiae dafin verde 1 lingurita boabe piper negru 1 lingurita boia dulce de ardei 6 catei usturoi Bucata de slanina se pune la fiert in moare . Adugati la fiert ceapa , foaia de dafin si piperul boabe . Atentie !!! Nu se pune sare , moarea este suficient de sarata . Fierbeti cam 20 minute . Asta depinde de slaninuta . Noua ne place sa nu fie fiarta pana se imprastie sa fie mediu patrunsa . Intre timp curatati si pisati usturoiul . Se scoate bucata de slaninuta si cat este calda[va absorbi mai bine gustul de usturoi ] se unge pe toate partile cu usturoi pisat . Presarati pe deasupra boia dulce de ardei . Puneti bucata de slaninuta cu boia si usturoi pe un gratar de inox ca sa se raceasca si sa se scurga de un eventual exces de lichid . Serviti slaninuta fiarta cu boia si usturoi , alaturi de ceapa si ardei iute . Bineinteles ca noi servim cu ceapa rosie , doar avem cea mai buna din tara !!!

Ingrediente Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

1 buc slanina de pe burta -cu dunga de carne -aprox 800 gr

1 l moare -zeama acra de varza

1 ceapa

1 foiae dafin verde

1 lingurita boabe piper negru

1 lingurita boia dulce de ardei

6 catei usturoi

Categorii