Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Reteta culinara din categoria Mezel de casa. Specific Romania. Cum sa faci Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Pe scurt, bacon cu boia si usturoi. In jurul nostru, zona se numeste bacon popricata – deci pe scurt. Adică cu poprica- cu boia. Probabil că termenul provine de la „boia”. Recent am deschis un borcan cu castraveti in saramura extrem de gustoasa. Am gustat suc de castraveți și mi s-a părut foarte gustos. Daca baconul este fiert in zeama de varza, de ce nu in cea de castravete?
500 gr bacon de porc pe burta - cu o dunga de porc de casa 500 ml saramură din murături, inclusiv felii de hrean 500 ml apă 1 ceapă 1 frunză de dafin 1/2 lingurita boabe de piper 1 lingura boia 3 catei de usturoi piper negru sare-optional Bucata de bacon se spala si se pune la fiert in apa si saramura din castravete. În lichidul care clocotește, adăugați ceapa, dafinul, boabele de piper și hreanul din murătura. Am fiert baconul la foc potrivit pentru aproximativ 40 de minute. Încercați cu o furculiță dacă are consistența dorită. După părerea mea, 40 de minute a fost mult, a fost suficient și 30, pentru că nu-mi place să fie prea fiert. Scoatem baconul din lichidul in care fierbe si o ungem cu usturoiul dat de presa. Baconul fierbinte absoarbe mai bine gustul usturoiului. Presărați boia de ardei de calitate deasupra. Dacă vă place mai picant, ca în cazul nostru, adăugați piper negru măcinat. Pune baconul tocat la racit si serveste dupa preferinta cu paine proaspata si legume. Poftă bună !!!Ingrediente Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
500 gr slanina de porc de pe burta - cu o dunga de carne de la porc de casa
500 ml saramura de la castravetii murati inclusiv rondelele de hrean
500 ml apa
1 ceapa
1 foaie dafin
1/2 lingurita piper bobe
1 lingura boia dulce de ardei
3 catei usturoi
piper negru macinat
sare-optional