Slanina popricata cu usturoi -fiarta in saramura de castraveti

Reteta culinara Slanina popricata cu usturoi -fiarta in saramura de castraveti din categoria Mezel de casa. Specific Romania. Cum sa faci Slanina popricata cu usturoi -fiarta in saramura de castraveti

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Slanina popricata cu usturoi -fiarta in saramura de castraveti

 

 Pe scurt, bacon cu boia si usturoi. In zona noastra, zona se numeste bacon popricata – deci pe scurt. Adică cu poprica- cu boia. Probabil că termenul provine de la „boia”. Recent am deschis un borcan cu castraveti in saramura extrem de gustoasa. Am gustat suc de castraveți și mi s-a părut foarte gustos. Daca baconul este fiert in zeama de varza, de ce nu cel de castravete?

500 gr bacon de porc pe burta - cu o dunga de porc de casa 500 ml saramură din murături, inclusiv felii de hrean 500 ml apă 1 ceapă 1 frunză de dafin 1/2 lingurita boabe de piper 1 lingura boia 3 catei de usturoi piper negru sare-optional Bucata de bacon se spala si se pune la fiert in apa si saramura din castravete. În lichidul care clocotește, adăugați ceapa, dafinul, boabele de piper și hreanul din murătura. Am fiert baconul la foc potrivit pentru aproximativ 40 de minute. Incearca-l cu o furculita daca are consistenta dorita. După părerea mea, 40 de minute a fost mult, a fost suficient și 30, pentru că nu-mi place să fie prea fiert. Scoatem baconul din lichidul in care fierbe si o ungem cu usturoiul dat de presa. Baconul fierbinte absoarbe mai bine gustul usturoiului. Presărați boia de ardei de calitate deasupra. Dacă vă place mai picant, ca în cazul nostru, adăugați piper negru măcinat. Pune baconul tocat la racit si serveste dupa preferinta cu paine proaspata si legume. Poftă bună !!!

Ingrediente Slanina popricata cu usturoi -fiarta in saramura de castraveti

500 gr slanina de porc de pe burta - cu o dunga de carne de la porc de casa

500 ml saramura de la castravetii murati inclusiv rondelele de hrean

500 ml apa

1 ceapa

1 foaie dafin

1/2 lingurita piper bobe

1 lingura boia dulce de ardei

3 catei usturoi

piper negru macinat

sare-optional

Categorii