Slanina popricata cu usturoi verde

Reteta culinara Slanina popricata cu usturoi verde din categoria Mezel de casa. Specific Romania. Cum sa faci Slanina popricata cu usturoi verde

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Slanina popricata cu usturoi verde

 

 Cand tai porcul, imi las mereu bucati de gatit ,,cu dedicatie''.  Bucatile de slanina pentru fiert cu boia si usturoi imi place sa fie luate de pe burta si sa aiba intercalate si straturi de carne.    Mi-am amintit cum ii spunea cand eram mica, prin partile noastre ale Clujului : slanina popricata. Popricat se refera la folosirea de boia de ardei rosie: http://dexonline.net/definitie-popricat. Eu nu sunt  cu totul de acord cu definitia poprica, adica boiaua poate fi si dulce.   Am preparat slaninuta popricata ca aperitiv si am servit-o la gradina cu prietenii.      ,, Reteta pentru picnic ''

Ingrediente Slanina popricata cu usturoi verde

1 kg slanina de porc de pe burta -cu straturi de carne

1 lingurita pudra de usturoi

1 lingurita piper boabe

1 foaie dafin

1 lingurita ,, Eros Pista'' productie proprie https://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html

1 lingura boia dulce de ardei

3 tije de usturoi verde

sare

piper

legume pentru servit

Categorii