Slaninuta cu boia si usturoi [ fiarta cu rosie ]

Reteta culinara Slaninuta cu boia si usturoi [ fiarta cu rosie ] din categoria Mezel de casa. Specific Romania. Cum sa faci Slaninuta cu boia si usturoi [ fiarta cu rosie ]

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Slaninuta cu boia si usturoi [ fiarta cu rosie ]

 

  Un carnat de casa apreciat la noi este baconul cu boia de ardei si usturoi. Eu susțin că este carne de porc gătită în casă, cultivată la țară, mai sănătoasă decât orice fel de mâncare frumos ambalată găsită în magazin. . Desigur, o pregătesc destul de rar, când ne lipsește. Adică de aproximativ 3 ori pe an. 

600 gr bacon de porc pe burețel cu o fâșie de carne 1 roșie mare [400 gr] 1 ceapa rosie mica 1 ardei iute 1 frunză de dafin 4 catei de usturoi mari 1 lingura ardei rosu 1/2 lingurita fulgi de piper sare  Prefer mereu să gătesc slănină pe burtă cu o fâșie de carne. Mulți spun că este cea mai bună bucată de gușă, dar mie nu-mi place grăsimea aia mare de grăsime. Am tăiat bucățile de slănină în trei părți aproximativ egale cu dimensiunea unei palme. Legumele se curata si se spala. Se fierbe baconul impreuna cu rosiile si ceapa rosie taiate in jumatate. Adăugați doi căței de usturoi, ardeiul iute și frunza de dafin.  Apa trebuie să acopere bine toate ingredientele. Sare Se fierbe 20 de minute. Înțepați cu o furculiță cu bacon. Dacă intră ușor în carne, atunci este gătit. Scoateți slănina din apă și ungeți cu usturoi zdrobit [ceilalți doi cățeluși]. Cu ajutorul unei situri mici, pudrați cu boia dulce roșie. Pentru o nota picanta, am presarat deasupra cativa fulgi de piper. Lasam baconul sa se raceasca si punem la frigider. Mănâncă slănină fiartă cu boia și usturoi, rece, împreună cu legumele tale de sezon preferate.   Poftă bună !!!!

Ingrediente Slaninuta cu boia si usturoi [ fiarta cu rosie ]

600 gr slanina de porc de pe burat cu o dunga de carne

1 rosie mare[400 gr]

1 ceapa rosie mica

1 ardei iute

1 foaie dafin

4 catei usturoi mari

1 lingura boia rosie de ardei

1/2 lingurita fulgi piper

sare

Categorii