Slaninuta cu boia si  usturoi [ fiarta cu rosie ]

Slaninuta cu boia si usturoi [ fiarta cu rosie ]

Reteta culinara Slaninuta cu boia si usturoi [ fiarta cu rosie ] din categoria Mezel de casa. Specific Romania. Cum sa faci Slaninuta cu boia si usturoi [ fiarta cu rosie ]

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Slaninuta cu boia si usturoi [ fiarta cu rosie ]

 

  Un mezel de casa apreciat la noi este slaninuta cu boia si usturoi . Sustin ca este mai sanatoasa preparata acasa din carne de porc crescut la tara , decat orice preparat frumos ambalat, gasit la magazin . . Bineinteles ca o pregatesc destul de rar ,cand ne este dor .Asta cam de vreo 3 ori pe an . 

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
600 gr slanina de porc de pe burat cu o dunga de carne 1 rosie mare[400 gr] 1 ceapa rosie mica 1 ardei iute 1 foaie dafin 4 catei usturoi mari 1 lingura boia rosie de ardei 1/2 lingurita fulgi piper sare  Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii . Bucatile de slaninuta le-am taiat in trei parti  aproximativ egale cam de marimea unei palme . Legumele se curata si se spala . Puneti  la fiert slaninuta impreuna cu rosia si ceapa rosie taiate in doua . Adaugati doi catei usturoi intregi, ardeiul iute  si foaia de dafin.  Apa trebuie sa acopere bine toate ingredientel .Sarati Fierbeti timp de 20 minute . Intepati cu o furculita slaninuta . Daca aceasta intra cu usurinta in carne , atunci este fiarta . Se scoate slaninuta din apa si se unge cu usturoi pisat [ ceilalti doi catei ]. Cu ajutorul unei site mici se pudreaza cu boia rosie dulce . Pentru o nota picanta am presarat cativa fulgi de piper pe deasupra . Se lasa slaninuta sa se raceasca si se introduce la frigider . Consumati slanina fiarta cu boia si usturoi , rece , alaturi de legumele preferate de sezon .   Pofta buna !!!!

Ingrediente

  • 600 gr slanina de porc de pe burat cu o dunga de carne
  • 1 rosie mare[400 gr]
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ardei iute
  • 1 foaie dafin
  • 4 catei usturoi mari
  • 1 lingura boia rosie de ardei
  • 1/2 lingurita fulgi piper
  • sare

Categorii

Retete similare