Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

Reteta culinara din categoria Mezel de casa. Specific Romania. Cum sa faci Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

 

    Cumnatul a taiat porcul si ne-a cadorisit cu una-alta. Cand am asa bucati frumoase de carne sau grasime, pacat sa nu le prepar proaspete. Fiind vorba de grasime de porc, de obicei fac putina, cat se consuma in o zi-doua.

500 gr grasime de porc de pe burta cu o dunga-doua de carne 500 ml zeama de varza acra 500 ml apa 4 catei usturoi 3 frunze dafin mici 1 ceapa 1 ardei iute 1 lingurita cu varf boia dulce de ardei 1/2 lingurita piper boabe 1/2 fulgi de piper negru sare Bucata de slaninuta se pune la fiert sub capac in amestecul de apa cu zeama de varza acra .  In apa de fierbere se mai pune foi de dafin , piper boabe , ardei iute si o ceapa . Ceapa nu trebuie curatata , doar se spala si se taie in doua . Dupa fierbere se arunca . Nu uitati sa sarati . Se fierbe cam jumatate de ora . Dupa aceasta se scoate oala la rece[ pe balcon in cazul meu  ]si se lasa sa se raceasca slaninuta in zeama in care s-a fiert . Nu a durat mult timp racirea , afara era temperatura cu minus 12. Se scoate slaninuta pe un gratar d einox si se lasa sa se scurga , eventuala zeama . Lichidul in care a fiert ,cu mirodenii , se arunca . Ungeti slaninuta cu usturoi pisat . Cu ajutorul unei mici site presarati boia dulce de ardei . Pe deasupra presarati si fulgi de piper . Serviti slaninuta alaturi de ardei , ceapa rosie sau verde, dupa preferinta .  Pofta buna !!!

Ingrediente Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

500 gr grasime de porc de pe burta cu o dunga-doua de carne

500 ml zeama de varza acra

500 ml apa

4 catei usturoi

3 frunze dafin mici

1 ceapa

1 ardei iute

1 lingurita cu varf boia dulce de ardei

1/2 lingurita piper boabe

1/2 fulgi de piper negru

sare

Categorii