Slaninuta fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia
Reteta culinara Slaninuta fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Slaninuta fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Slaninuta fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia
Slăninuţă fiartă cu usturoi şi boia, deliciul săţios și nelipsit de pe mesele românilor, de sărbători, mai ales de Crăciun! Este o reţetă populară, mai ales în Ardeal. Se poate prepara oricând avem poftă de așa ceva, dacă dispunem de o bucată de slănină, gușă sau piept de porc! Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 bucăți de slănină fiartă. Rețetă românească
Ingrediente Slaninuta fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia
500-750 g slănină de porc (eu am avut o bucată de slănină și o bucată de piept de porc)
2-3 foi de dafin
1 lingură de piper boabe
1 lingură de cimbru uscat, mărunțit
1 lingură de mărar uscat, mărunțit
1 căpățână de usturoi
2 l de zeamă de varză (moare cum îi zice în Ardeal)
1 linguriță de sare
1 linguriță de ulei