Snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Reteta culinara Snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

 

Tocmai m-am hotărât să gătesc șnițel pane, din carne de porc, în pesmet, exact așa cum obișnuia mama mea, când eram copil. Acest preparat poate fi făcut însă și din piept de pui sau carne de vită. Pane vine din limba franceză și înseamnă prăjit în ulei sau grăsime, după ce a fost dat prin făină, ou și pesmet.  

450–500 g cotlet/pulpă de porc, fără os 3-4 ouă 3 linguri cu vârf, de făină 3-4 linguri cu vârf, de pesmet sare, după gust piper, după gust boia de ardei dulce/iute, după gust ulei de floarea soarelui, pentru prăjit untură de porc (opțional)

Pasul 1. Porționați carnea în felii, ceva mai supțiri decât un deget, cam de 4-5 mm grosime. Eu am avut o bucată de pulpă de porc, de 450 g și mi-au ieșit 12 felii. Bateți feliile de carne, cu ciocanul pentru carne, pentru ca să se frăgezească.

Pasul 2. Bateți ouăle și încorporați treptat făina. Amestecați bine ca să aibă consistența unei smântâni, nu prea groasă și lăsați cam 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Dacă vă place, puteți asezona cu sare, piper și boia de ardei, după gust! Asta dacă nu ați condimentat deja, feliile de carne!

Pasul 3. Tăvăliți feliile de carne prin compoziția preparată anterior, scurgeți excesul de ou, pe marginea farfuriei, după care dați-le prin pesmet. În pesmet puteți să mai puneți, dacă doriți: sare, boia de ardei și piper, după gust.

Observație1: Este bine să pregătiți în prealabil, pe o farfurie, măcar atâtea bucăți câte încap o dată în tigaie, la prăjit. Ideal ar fi să le pregătiți pe toate, dinainte.

Observație2: În mod obișnuit, mai întâi se dă carnea prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmet, atunci când se prepară șnițel pane. Eu fac însă, de multă vreme mixtul acesta, ou-făină și vă asigur că se prinde mai ușor, de carne.

Pasul 4. Turnați suficient ulei într-o tigaie teflonată sau cratiță de tuci și încingeți-l bine.

Observație: Puteți să folosiți ulei de floarea soarelui și untură de porc, în amestec, dacă vă place! Mama mea, așa obișnuia să facă.

Pasul 5. În uleiul încins în prealabil, puneți snițelele la prăjit. Dați focul potrivit (ca să nu se ardă !) și prăjiți-le până ce se rumenesc frumos, pe ambele părți! Când sunt gata, scoateți-le într-un castron sau pe o farfurie, pe prosoape de hârtie ca să se scurgă excesul de ulei.

Observatie: Cât timp se prăjesc șnițelele, pregătiți următoarea șarjă, ca la Pasul 3. Asta dacă nu cumva le-ați pregătit deja pe toate!

Repetați Pasul 5 până ce terminați de prăjit toate șnițelele pane.

Serviți șnițelele pane cu cartofi piure, natur sau prăjiți, sau cu pilaf de orez și cu murăturile preferate ori cu salată de crudități.

Poftă bună!

Ingrediente Snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

450–500 g cotlet/pulpă de porc, fără os

3-4 ouă

3 linguri cu vârf, de făină

3-4 linguri cu vârf, de pesmet

sare, după gust

piper, după gust

boia de ardei dulce/iute, după gust

ulei de floarea soarelui, pentru prăjit

untură de porc (opțional)

Categorii