Snitele clasice cu piure de cartofi

Reteta culinara Snitele clasice cu piure de cartofi din categoria Porc. Cum sa faci Snitele clasice cu piure de cartofi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Snitele clasice cu piure de cartofi

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE
800g pulpa de porc 3 oua 100g faina 150g pesmet ulei pentru prajit 1 kg cartofi 50g unt 50ml lapte 50g smantana sare piper

Pulpa de porc se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii.

Se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente.

Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute.

Intr-o farfurie se pune faina.

In alta farfurie se bat ouale si se pune sare si piper.

Pesmetul se pune in alta farfurie.

Feliile de pulpa se dau prin faina, prin ou si prin pesmet.

Se prajesc intr-o tigaie in ulei incins.

Focul trebuie sa fie potrivit ca sa se patrunda bine.

Se intorc pe ambele partile pana se rumenesc frumos.

Se scot pe servetele absorbante.

Cartofii se curta si se fierb intregi in apa cu sare.

Cand sunt fierti se scurg de apa si se sfarama.

Se adauga untul, laptepe, smantana, sare si se amesteca bine, bine.

Pe o farfurie se pune piure, se presara piper deasupra, se pun 2-3 snitele si se poate servi.

Pofta buna!

Ingrediente Snitele clasice cu piure de cartofi

800g pulpa de porc

3 oua

100g faina

150g pesmet

ulei pentru prajit

1 kg cartofi

50g unt

50ml lapte

50g smantana

sare piper

Categorii