Snitele de pui la cuptor cu piure

Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Snitele de pui la cuptor cu piure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Snitele de pui la cuptor cu piure

Pentru melci: piept de pui (eu am pus 1 si 1/4) ouă (în funcție de câtă carne ai - mi-au intrat 3) pesmet auriu (nu prea fin) făină curry, sare 3-4 lg ulei de măsline Pentru piure de cartofi: 1,6 kg cartofi (400 g/porție) 130 g unt (33 g/porție) sare Opțional: lapte (piure)

Felii de pui : pieptul de pui se spala, se taie, se bate (folosind o punga care vine asezata peste carne), se presara cu sare si curry (ai grija sa-l folosesti, pentru ca are un gust bun). Se pregatesc 3 farfurii: una cu faina, una cu oua batute cu sare si curry (si aici se adauga) si in ultimul pesmet.

Dați bucățile de pui pe rând prin făină, ou și apoi pesmet. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, una langa alta si se opreste cu 3-4 lg ulei de masline, folosind o lingura.

Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 1 ora - 1 ora si 20 de minute (in functie de cuptor), foc mic. După 30 de minute, reveniți pe cealaltă parte. Nu ungeți cu ulei! Cand s-au rumenit pe ambele parti, atunci sunt gata.

Piure de cartofi: curatati cartofii, taiati cubulete, fierbeti in apa rece. Scurgeti (cand sunt gata), strecurati, adaugati untul taiat cubulete, sarea si putina apa (in care au fiert), sau laptele. Se amestecă până se topește untul. Gustați dacă aveți nevoie de mai multă sare!

Ingrediente Snitele de pui la cuptor cu piure

Pentru snitele:

piept pui (eu am pus 1 si 1/4 )

oua (depinde cata carne aveti -la mine au intrat 3)

pesmet auriu (sa nu fie prea fin)

faina

curry, sare

3-4 lg ulei masline

Pentru piure cartofi :

1,6 kg cartofi (400 g /portia)

130 g unt (33 g /portia)

sare

Optional:

lapte (la piure)

Categorii