Snitele din carne de porc, cu cartofi natur
Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Snitele din carne de porc, cu cartofi natur
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Snitele din carne de porc, cu cartofi natur
Nu am mai facut de mult sniteluri de porc, desi stiam foarte bine ca sunt cele mai fragede si mai bune. Cu o garnitura potrivita de cartofi naturali, pot spune ca acest meniu a fost foarte gustos si satios. Și pentru că nu durează mult să se pregătească, cred că merită făcută mai des, mai ales de cei care apreciază mai ales carnea de porc. Am pregatit 10 sniteluri destul de mari, dar garnitura este doar pentru doua portii.
1,5 kg pulpă de porc sare piper paprika 4-5 oua sare piper paprika 4-5 linguri de faina alba ulei de floarea soarelui pentru prajit Pentru garnitura: 6 cartofi roz sare extra fină 50 de grame de unt (optional) 1 legatura de frunze de patrunjelCarnea se modelează, se spală, se feliază și se taie felii groase de 1,5 cm. Se bat apoi usor cu un ciocan pe ambele parti si se condimenteaza cu: sare, piper si boia.
In timp ce carnea se lasa sa absoarba condimentele, pregatim garnitura: curatati cartofii, spalati-i, taiati-i cubulete si puneti-i la fiert, la foc iute, in apa cu sare.
Separat se amestecă ouăle cu: sare, piper și boia, apoi se adaugă treptat făina albă. Se amestecă până nu mai rămân cocoloașe, iar compoziția este omogenă.
Se toarna uleiul de floarea soarelui in tigaie si cand este incins adaugam feliile de carne, trecute prin compozitia de oua si faina. Rumeniți frumos șnițelele, pe ambele părți și când sunt gata, luați-le cu o spatulă și așezați-le pe o farfurie în care a fost pusă în prealabil hârtie absorbantă, care va lua excesul de grăsime.
Cand cartofii au fiert, ii strecuram cu apa si ii asezam pe farfurii, langa sniteluri. Se aseaza imediat deasupra untul feliat, sa se topeasca si sa se inmoaie cartofii, se presara patrunjel tocat, pregatit in prealabil si se serveste fierbinti, imediat.
Ingrediente Snitele din carne de porc, cu cartofi natur
1,5 kg pulpă de porc
sare
piper
boia de ardei dulce
4-5 ouă
sare
piper
boia de ardei dulce
4-5 linguri de făină albă
ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Pentru garnitură:
6 cartofi roz
sare extrafină
50 grame de unt (opțional)
1 legătură de frunze de pătrunjel