Snitele din file de piept de pui la cuptor, cu cus-cus

Reteta culinara Snitele din file de piept de pui la cuptor, cu cus-cus din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Snitele din file de piept de pui la cuptor, cu cus-cus

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Snitele din file de piept de pui la cuptor, cu cus-cus

 

Șnițelele (mai ales din piept de pui) sunt foarte gustoase, dar dacă se pot prepara la cuptor, dietetic și fără  prea multă grăsime este și mai bine. Asta am încercat și eu săptămâna trecută și de vreme ce șnițelele nu erau prăjite în ulei, am putut să le asociez o garnitură de cus-cus, cu unt. A ieșit un deliciu care merită repetat oricât de des. Pentru acest preparat am avut 3 bucăți de piept de pui, iar după ce le-am subțiat și le-am tăiat file, au mai rămas câteva bucățele de carne din care am făcut chifteluțe.

 

INGREDIENTE
Pentru șnițele: piept de pui (3 bucăți) 100 grame de pesmet 100 grame de cașcaval 1 linguriță de sare extrafină 1 linguriță de piper măcinat 3-4 linguri de ulei de măsline hârtie de copt Pentru garnitură: 200 grame de cus-cus sare extrafină 100 grame de unt Pentru decor: 1/2 legătură de frunze de pătrunjel tocat

Pieptul de pui se spală, se fasonează și se subțiază puțin, pentru a avea șase bucăți de file.

Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea fină.

Într-o farfurie se amestecă bine: pesmetul, sarea, piperul și cașcavalul răzuit.

Se ia fiecare bucată de file, se dă prin amestecul de pesmet, cașcaval și condimente, pe ambele fețe. Se presează puțin, pentru ca ”învelișul” pieptului de pui să fie destul de gros.

Se ia o bucată de hârtie de copt, se pune pe mijlocul ei puțin amestec de pesmet cu cașcaval, iar deasupra se pune fileul din piept de pui, tăvălit anterior prin același amestec. Se stropește fileul de piept de pui cu ulei de măsline, după care se sigilează/împachetează în hârtia de copt.

Se procedează la fel cu celelalte bucăți de file și când sunt toate împachetate, se pun într-o tavă prevăzută cu hârtie de aluminiu.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute, după care se scoate, se întorc pachețelele pe partea cealaltă și se mai lasă în cuptor încă 20 de minute.

Între timp se fierbe cus-cusul în apă cu sare timp de 7 minute, se strecoară, se pune pe un platou și se stropește cu unt topit.

După timpul recomandat, se scoate tava din cuptor, se desfac pachețelele și șnițelele se depun pe un platou, sau direct în farfurii, alături de garnitura de cus-cus cu unt. Se presară pătrunjel tocat pregătit în prealabil și se servește imediat, fierbinte.

Ingrediente Snitele din file de piept de pui la cuptor, cu cus-cus

Pentru șnițele:

piept de pui (3 bucăți)

100 grame de pesmet

100 grame de cașcaval

1 linguriță de sare extrafină

1 linguriță de piper măcinat

3-4 linguri de ulei de măsline

hârtie de copt

Pentru garnitură:

200 grame de cus-cus

sare extrafină

100 grame de unt

Pentru decor:

1/2 legătură de frunze de pătrunjel tocat

Categorii