Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Rusia. Cum sa faci Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

 

   Am vazut aceasta reteta pe la rusoaice si mi-a placut mult . Dupa doua zile am si experimentat . Am folosit branza  maturata Cheddar , pentru ca de aceasta am avut la indemana . In plus fata de reteta am schimbat condimentarea si modul de folosire al branzei . Am razuit intre snite, rosii si vanata pentru a avea mai multa aderenta .  Sunt foarte incantata de rezultat si gust . O sa mai prepar reteta schimband ingrediente si  cu carne de porc sau dovlecel .

 

INGREDIENTE
2 bucati piept de pui far oase sau piele 2 oua 2 linguri lapte 1 lingura mix oglio, alio e peperoncino[ patrunjel, usturoi, ardei iute-uscate ] 4 linguri faina alba de grau 8 linguri pesmet . ulei pentru prajit 1-2 vinete mici 4 rosii 150 branza maturata Cheddar frunzulite de busuioc verde sare piper negru macinat Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate . Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu batatarul de snitele , cu grija sa nu se rupa . Nu am folosit tehnica baterii intre doua folii pentru ca nu am dorit sa obtin felii foarte subtiri . Condimentati cu sare , piper si mixul de oglio , alioe peperoncino . Buctile de pui se dau prin faina , ouale batute cu lapte si putina sare , apoi prin pesmet . Prajiti aceste snitele pe ambele parti in tigaia cu ulei incins . Nu este nevoie sa prajiti temeinic pana la rumenire . , snitelele vor mai fi coapte impreuna cu rosii si vinete . Vinetele se spala , se curata doar cateva fasii . Incercati sa taiti felii subtire de vanata cam de marimea celor de snitel . Feliile de vinete ,sarate ,se ung cu foarte putin ulei si se prajesc pe ambele parti in tigaie teflonata . Evitati prajirea vinetelor in baie de ulei pentru ca acestea il vor absorbi prea mult . Spalati , feliati si sarati rosiile . Transferati snitelele in tava tapetata cu hartie de copt. Peste fiecare snitel razuiti Cheddar , puneti o felie sau doua de vinete , razuiti din nou branza si asezati cate doua felii de rosii . La sfarsit razuit Cheddar din belsug si dati tava la gratinat la cuptor timp de 10 minute . La servire incheiati din nou cu Chedar -pentru aspect frumos . Garnisiti cu frunzulite de busuioc verde . Serviti aceste snitele gratinate cu garnitura preferata . Eu am folosit ca garnitura , fasolea verde cu porumb dulce :https://www.bucataras.ro/retete/fasole-verde-frantuzeasca-cu-porumb-dulce-92441.html

Ingrediente Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

2 bucati piept de pui far oase sau piele

2 oua

2 linguri lapte

1 lingura mix oglio, alio e peperoncino[ patrunjel, usturoi, ardei iute-uscate ]

4 linguri faina alba de grau

8 linguri pesmet .

ulei pentru prajit

1-2 vinete mici

4 rosii

150 branza maturata Cheddar

frunzulite de busuioc verde

sare

piper negru macinat

Categorii