Am vazut aceasta reteta pe la rusoaice si mi-a placut mult . Dupa doua zile am si experimentat . Am folosit branza maturata Cheddar , pentru ca de aceasta am avut la indemana . In plus fata de reteta am schimbat condimentarea si modul de folosire al branzei . Am razuit intre snite, rosii si vanata pentru a avea mai multa aderenta . Sunt foarte incantata de rezultat si gust . O sa mai prepar reteta schimband ingrediente si cu carne de porc sau dovlecel .
2 bucati piept de pui far oase sau piele
2 oua
2 linguri lapte
1 lingura mix oglio, alio e peperoncino[ patrunjel, usturoi, ardei iute-uscate ]
4 linguri faina alba de grau
8 linguri pesmet .
ulei pentru prajit
1-2 vinete mici
4 rosii
150 branza maturata Cheddar
frunzulite de busuioc verde
sare
piper negru macinat
Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate . Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu batatarul de snitele , cu grija sa nu se rupa . Nu am folosit tehnica baterii intre doua folii pentru ca nu am dorit sa obtin felii foarte subtiri . Condimentati cu sare , piper si mixul de oglio , alioe peperoncino . Buctile de pui se dau prin faina , ouale batute cu lapte si putina sare , apoi prin pesmet . Prajiti aceste snitele pe ambele parti in tigaia cu ulei incins . Nu este nevoie sa prajiti temeinic pana la rumenire . , snitelele vor mai fi coapte impreuna cu rosii si vinete . Vinetele se spala , se curata doar cateva fasii . Incercati sa taiti felii subtire de vanata cam de marimea celor de snitel . Feliile de vinete ,sarate ,se ung cu foarte putin ulei si se prajesc pe ambele parti in tigaie teflonata . Evitati prajirea vinetelor in baie de ulei pentru ca acestea il vor absorbi prea mult . Spalati , feliati si sarati rosiile . Transferati snitelele in tava tapetata cu hartie de copt. Peste fiecare snitel razuiti Cheddar , puneti o felie sau doua de vinete , razuiti din nou branza si asezati cate doua felii de rosii . La sfarsit razuit Cheddar din belsug si dati tava la gratinat la cuptor timp de 10 minute . La servire incheiati din nou cu Chedar -pentru aspect frumos . Garnisiti cu frunzulite de busuioc verde . Serviti aceste snitele gratinate cu garnitura preferata . Eu am folosit ca garnitura , fasolea verde cu porumb dulce
:https://www.bucataras.ro/retete/fasole-verde-frantuzeasca-cu-porumb-dulce-92441.html