Snitele pufoase cu usturoi

Reteta culinara Snitele pufoase cu usturoi din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Snitele pufoase cu usturoi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Snitele pufoase cu usturoi

 

 Mereu incerc combinatii noi .Mereu testez cate ceva . Acum am dorit snitele cu usturoiul pe  ,, dinauntru "" . Gustul sa nu fie foarte  puternic usturoiat .

1 kg pulpa porc 3 oua 200 gr faina alba 50 ml lapte 1/2 praf copt 1 lingurita usturoi uscat granulat sare piper negru macinat 300 ulei floarea soarelui pentru prajit  Pulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele .   Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat .   In acelasi timp le sarati si le condimentati cu piper negru macinat . Ouale se sparg fiecare separat pentru a se verifica prospetimea . Ouale se bat spuma , se amesteca cu lapte ,putina sare  doua linguri de faina alba si praful de copt . Praful de copt  in compozitia cu oua  va ajuta ca sa se obtina snitele ce vor ramne pufoase chiar dupa ce se prajesc . Puneti uleiul la incins . Eu folosesc de obicei  pentru prajire  o tigaie wok care fiind mai inalta nu va permite ca in timpul prajirii sa se stropeasca plita prea tare .  Bucatile de carne condimentata se trec prin faina alba si apoi prin compozitia cu oua .  Se prajesc pe ambele parti in ulei incins .  Snitelele se scot pe un platou cu  servetel de hartie pentru a  absorbi excesul de ulei .  Serviti snitelel pufoase cu usturoi alaturi de garnitura si muraturile preferate .    Pofta buna !!!

Ingrediente Snitele pufoase cu usturoi

1 kg pulpa porc

3 oua

200 gr faina alba

50 ml lapte

1/2 praf copt

1 lingurita usturoi uscat granulat

sare

piper negru macinat

300 ulei floarea soarelui pentru prajit

Categorii