Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu usturoiul taiat, buchetele de brocoli, fiert in apa cu putina sare, apoi scurs, vinul, uleiul turnat deasupra; se lasa 20 minute la cuptor, iar dupa ce este gata, se lasa deoparte. Pentru sos, se pun in tigaia cu ulei, ciupercile feliate, dupa ce s-a evaporat apa din ele, se adauga 1 ceasca cu apa, se lasa la fiert 15 min, se lasa focul mic, se adauga smantana amestecand continuu usor, iar cand incepe sa se ingroase, se condimenteaza si se opreste focul. In acest timp, se pun pastele la fiert in apa cu putina sare, doar 3min (asa sunt instructiunile), apoi se scurg. Pe farfurie, se pun paste fierte, alaturi peste cu brocoli, iar deasupra sos de ciuperci.

Ingrediente Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

1 kg rondele de somon

1 buchet brocoli

4 catei de usturoi

50 ml vin alb

2 linguri ulei

sare

piper

Sos:

500 g ciuperci

2 linguri ulei

200 ml smantana lichida

Garnitura:

paste chinezesti cu faina de hrisca sau alta garnitura

Categorii