Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde

Reteta culinara Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde din categoria Somon. Specific Japonia. Cum sa faci Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde

 

Un preparat sofisticat, dar foarte rapid şi uşor de făcut. Tăițeii completează perfect aroma peștelui, iar culorile din farfurie sunt o adevărată simfonie. Eu am tăiat una dintre bucățile de pește în două pentru că mi se părea prea mare. De aceea în imagini par a fi 3 bucăți.

Ingrediente Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde

Pentru somon:

2 bucăţi de somon proaspăt cu piele

1 1/2 linguri de pastă miso light (pastă de soia cu orez)

1 lingură miere

1 linguriță ulei de susan

puțin ulei de floarea soarelui

Pentru tăiței:

150 grame tăiţei cu ceai verde

sucul de la 1/2 lime

sare

20 grame alune caju

1 fir de ceapă verde tăiată rondele

Categorii