Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde
Reteta culinara Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde din categoria Somon. Specific Japonia. Cum sa faci Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde
Un preparat sofisticat, dar foarte rapid şi uşor de făcut. Tăițeii completează perfect aroma peștelui, iar culorile din farfurie sunt o adevărată simfonie. Eu am tăiat una dintre bucățile de pește în două pentru că mi se părea prea mare. De aceea în imagini par a fi 3 bucăți.
Ingrediente Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde
Pentru somon:
2 bucăţi de somon proaspăt cu piele
1 1/2 linguri de pastă miso light (pastă de soia cu orez)
1 lingură miere
1 linguriță ulei de susan
puțin ulei de floarea soarelui
Pentru tăiței:
150 grame tăiţei cu ceai verde
sucul de la 1/2 lime
sare
20 grame alune caju
1 fir de ceapă verde tăiată rondele