Somon cu legume en papillote

Reteta culinara din categoria Somon. Specific Franta. Cum sa faci Somon cu legume en papillote

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Somon cu legume en papillote

 

  Am poftit peste ,, en papillote "' - are o savoare deosebita . Cu ajutorul acestei tehnici nu se pierde nimic din aroma .   En papillote [ in pachet -in franceza] , reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste , pui ,si legume impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia). Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime. Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.  

Ingrediente Somon cu legume en papillote

450 gr file somon[ 3 bucati]

750 gr legume congelate -morcovi, conopida , broccoli , ardei

3 linguri ulei masline

sare

piper alb macinat

usturoi granulat

pudra de ghimbir

ierburi cu marar de la Delikat

Categorii