Somon cu legume en papillote
Reteta culinara din categoria Somon. Specific Franta. Cum sa faci Somon cu legume en papillote
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Somon cu legume en papillote
Am poftit peste ,, en papillote "' - are o savoare deosebita . Cu ajutorul acestei tehnici nu se pierde nimic din aroma . En papillote [ in pachet -in franceza] , reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste , pui ,si legume impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia). Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime. Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.
Ingrediente Somon cu legume en papillote
450 gr file somon[ 3 bucati]
750 gr legume congelate -morcovi, conopida , broccoli , ardei
3 linguri ulei masline
sare
piper alb macinat
usturoi granulat
pudra de ghimbir
ierburi cu marar de la Delikat