Somon gătit simplu, pe pat de sare

Reteta culinara Somon gătit simplu, pe pat de sare din categoria Somon. Specific Romania. Cum sa faci Somon gătit simplu, pe pat de sare

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Somon gătit simplu, pe pat de sare

 

Dacă nu aveți placă de sare, se poate rezolva simplu, puneți un strat gros de sare grunjoasă, într-un vas termorezistent, tapetat cu foaie de pergament și apoi urmați procedura dr gătire, exact ca și în rețetă. simplu, gustos și la îndemâna oricărui novice în bucătărie. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE
Somon file 2 bucăți, cca. 400 g. Ulei de măsline 2 linguri, Placă de sare de la Praid (e bună și cea de Himalaya), Lămâie 1 bucată, Busuioc 1 fir, Rosmarin 1 fir. File-urile de somon, stropite cu puțim ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos, pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute. După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, se adaugă mirodeniile, busuiocul și rosmarinul, feliile de lămâie și se mai lasă la gătit încă 10 minute la 200 grade. Somonul se servește după gustul fiecăruia cu lămâie sau mujdei ;), pâine, mămăligă sau cartofi natur cu sos de capere. Am reușit să-i fac și pe Zmeișori să guste, așa o mica bucățică, de dragul meu! 😉 Spor și poftă bună!

Ingrediente Somon gătit simplu, pe pat de sare

Somon file 2 bucăți, cca. 400 g.

Ulei de măsline 2 linguri,

Placă de sare de la Praid (e bună și cea de Himalaya),

Lămâie 1 bucată,

Busuioc 1 fir,

Rosmarin 1 fir.

Categorii