Somon cu morcovi si piure de mazare

Reteta culinara Somon cu morcovi si piure de mazare din categoria Somon. Specific Norvegia. Cum sa faci Somon cu morcovi si piure de mazare

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Somon cu morcovi si piure de mazare

 

 Somon in sus, somon in jos, somonul este sanataos !!! Cum anul acesta am avut putin peste din raul frumos curgator, m-am hotarat sa ma dau si la somon. Pe ambalaj spunea ca este si norvegian, si salbatic. Zic ca asta o fi de bine daca-i adevarat. Pe salbaticul acesta l-am insotit de niste frumusei morcovei sotati, rotunzi si domestici din gradinuta proprie. Se mai cerea ceva verde pentru un frumos contrast. Cum vremea spanacului nu sosise, am folosit mazare verde.       P.S.cimbru, rosioare cherry, ardei iute si hasmatuchi [ https://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/unde-gasim/hasmatuchi-de-unde-il-cumparam.html] tot din gradinuta am cules.  

Ingrediente Somon cu morcovi si piure de mazare

600 gr somon salbatic norvegian [2 buc]

2 catei usturoi

2 linguri ulei masline

sare

piper

hasmatuchi[patrunjel cret]

rosii cherry

ardei iute

Morcovi sotati:

300 gr morcovi rotunzi

25 gr unt

sare

piper macinat

hasmatuchi

Piure mazare :

300 gr mazare verde 

25 gr unt 

sare

cimbru

nucsoara macinata

Categorii