Somon cu morcovi si piure de mazare
Reteta culinara Somon cu morcovi si piure de mazare din categoria Somon. Specific Norvegia. Cum sa faci Somon cu morcovi si piure de mazare
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Somon cu morcovi si piure de mazare
Somon in sus, somon in jos, somonul este sanataos !!! Cum anul acesta am avut putin peste din raul frumos curgator, m-am hotarat sa ma dau si la somon. Pe ambalaj spunea ca este si norvegian, si salbatic. Zic ca asta o fi de bine daca-i adevarat. Pe salbaticul acesta l-am insotit de niste frumusei morcovei sotati, rotunzi si domestici din gradinuta proprie. Se mai cerea ceva verde pentru un frumos contrast. Cum vremea spanacului nu sosise, am folosit mazare verde. P.S.cimbru, rosioare cherry, ardei iute si hasmatuchi [ https://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/unde-gasim/hasmatuchi-de-unde-il-cumparam.html] tot din gradinuta am cules.
Ingrediente Somon cu morcovi si piure de mazare
600 gr somon salbatic norvegian [2 buc]
2 catei usturoi
2 linguri ulei masline
sare
piper
hasmatuchi[patrunjel cret]
rosii cherry
ardei iute
Morcovi sotati:
300 gr morcovi rotunzi
25 gr unt
sare
piper macinat
hasmatuchi
Piure mazare :
300 gr mazare verde
25 gr unt
sare
cimbru
nucsoara macinata